Young Leaders Program & Bixie.

When people say:  'It's just a horse' ,
they just dont understand. 

Samen genieten, én leren! 

RSC Cadans begrijpt als geen ander dat leren het beste gaat als het leuk is. En dat er van een paard veel te leren valt, is niet alleen algemene kennis, maar ook wetenschappelijk bewezen. Kinderen die opgroeien met en rondom paarden ontwikkelen betere sociale vaardigheden, krijgen meer zelfvertrouwen, werken aan hun leiderschapsskills en ontwikkelen een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Het Young Leaders Programma (YLP) en Bixieprogramma spelen hierop in, en helpen uw kind het beste uit zichzelf te halen met behulp van hun lievelingsdier. 

Bixielessen.

Onze bixielessen worden gegeven op woensdagmiddag om 17 uur, één keer per twee weken. Dit zijn lessen bedoeld voor kinderen van 5  tot en met 12 jaar, die naast het paardrijden graag meer willen leren over hun lievelingsdieren. Ze volgen een stempelpad in hun persoonlijke bixiepaspoort, en leren zo vanalles over bijvoorbeeld paardenvoer, tuigage, het juist op- en afzadelen, verzorging, gezondheid, rassen, kleuren en aftekeningen,. gedrag, een juiste rijhouding en nog veel meer. Spelenderwijs worden jonge ruiters zo wegwijs gemaakt in alles wat er bij het paardrijden komt kijken. Bixielessen kosten 17,50 per les. 

YLP.

Het Young Leaders Program is in Nederland overgenomen vanuit Zweden. Daar heeft het programma zoveel status, dat volwassenen het zelfs nog op hun CV zetten wanneer zij het als kind of jongere hebben gevolgd. De rode draad van het programma komt vanuit de KNHS, die de algemen thema's en niveau's 1 tot en met 4 heeft ontwikkelt met alle daarbij behorende competenties en vaardigheden. De echte invulling daarvan is echter aan het bedrijf, en bij RSC Cadans doen wij keer op keer ons best om een spectaculair programma te verzorgen.

Zo hebben onze Young Leaders al: 
- Eigenhandig een complete wedstrijd georganiseerd, van het regelen van de jury tot inkopen doen bij de Sligro en de volledige planning en uitvoer van de dag zelf.
- Lessen gehad in grondwerk en longeren. 
- Geleerd over stalmanagement en verzorging
- Instructievideo's opgenomen voor nieuwe leerlingen
- Les gehad in lesgeven en geassisteerd bij verschillende lessen. 

De YLP lessen worden één keer per twee weken aangeboden op zaterdagochtend van 9 tot 12. Per kwartaal worden er twee thema's behandeld in 5 of 6 lessen, waarvan er minimaal 4 moeten worden gevolgd. Elk kwartaal kost 150 euro.